Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
🔸Zapraszamy na warsztaty rodzinne online, na których zagłębimy się w historię kulinariów! Kuchnia XVII wieku w Polsce była bardzo wyrazista, a my spróbujemy wspólnie rozszyfrować, co tworzyło ten niepowtarzalny smak.
🔸„Tylko pieprzno i szafranno, moja mościa panno” – tak matki upominały w XVII wieku swoje córki. Dlaczego te przyprawy były tak ważne w kuchni staropolskiej? Podczas spotkania przyjrzymy się bogatemu smakowi staropolskich potraw. Opowiemy o babach szafranowych, które były traktowane jak królowe oraz rozszyfrujemy miary, którymi posługiwali się kuchmistrzowie za czasów króla Jana III.
👉 Warsztaty poprowadzi na żywo Joanna Jaroć.
👉 W zajęciach będzie można wziąć udział za pośrednictwem dowolnego urządzenia z dostępem do internetu.
📅 TERMIN: 20 marca ⏳ godz. 12.00
😀 ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej lat 7
🏰 MIEJSCE: online, aplikacja MS Teams
🚪WSTĘP: wolny, nie jest wymagana rezerwacja
👉SPOTKANIE ONLINE: link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
dla dzieciwarsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie