Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Przepis na wiosnę, czyli spotkanie z Robertem Makłowiczem

Przepis na wiosnę, czyli spotkanie z Robertem Makłowiczem

reklama
📅 Data: czwartek, 08 kwietnia 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: 💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
   udostępnij tweetnij wykop
Czas na wydarzenie, na które wielu z Was czekało! 🥳

W ramach Festiwalu Studencka Wiosna, organizowanego przez Niezależne Zrzeszenie Studentów im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, spotkamy się z jedną z obecnie najbardziej znanych i charakterystycznych osób w Polsce, a mianowicie z…… ROBERTEM MAKŁOWICZEM! 💥

W czasie spotkania porozmawiamy z naszym Gościem o jego działalności, planach na przyszłość, a także o podróżach, gotowaniu i nie tylko! Bez wątpienia znajdziemy również czas na Wasze pytania.

⏰Kiedy? 8 kwietnia, godz. 18:00
🖥️Gdzie? Na transmisji live na wydarzeniu ( link ), a także na profilu Studenckiej Wiosny ( link ) oraz NZS Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza ( link ).
Transmisja live nie zostanie zapisana.

Robert Makłowicz, urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej i historycznej. Nauki pobierał na wydziałach prawa i historii Uniwersytetu Jagiellońskiego, w sposób wysoce niesystematyczny oraz wybiórczy, gdyż żadnego z tych kierunków nie ukończył. Historią pasjonuje się od zawsze, zwłaszcza dziejami Europy Środkowej w dobie panowania Habsburgów, szczególnie zaś dwóch ostatnich władców tejże dynastii – cesarza Franciszka Józefa i cesarza Karola.
Pozostałe zainteresowania nazwać można szeroko rozumianą konsumpcją – od literatury (ulubieni autorzy: Joseph Roth i Andrzej Bobkowski), poprzez muzykę (od punk rocka po Bartóka, ze szczególnym uwzględnieniem pieśni ludu Csángó), po destylaty owocowe (zwłaszcza z gruszek Williams, morwy, pigwy, śliwek, jabłek, moreli oraz mieszane), wina (koniecznie grüner veltliner i pinot noir) oraz kuchnię (przedziwna predylekcja do mamałygi z bryndzą oraz skwarkami z wędzonej słoniny).
Więcej informacji na temat twórczości i działalności Roberta Makłowicza znajdziecie na oficjalnej stronie: maklowicz.pl

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!