Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Koncert BELTAINE IMPROVED w Ogrodzie Ząbkowska

Koncert BELTAINE IMPROVED w Ogrodzie Ząbkowska

reklama
📅 Data: sobota, 14 sierpnia 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 20:00

📌 Miejsce: Warszawa - Praga Północ, Ogród Ząbkowska, ul. Ząbkowska 9a (pokaż na mapie)
OptiTaxi
   udostępnij tweetnij wykop do kalendarza ustaw przypomnienie
Koncert muzyki energicznej i energetycznej. BELTAINE IMPROVED to formacja warszawska, która przez lata działalności wypracowała odrębny styl i image. Poetyckie teksty śpiewane przez wokalistę głosem o ponadprzeciętnej skali, przechodzącego z tonów wysokich w niskie i odwrotnie z dziecinną łatwością, podparte brzmieniami cymbałów, klimatycznych gitar i patetycznych syntezatorowych dźwięków, to od strony muzycznej solidna podstawa i esencja kierunku nazwanego przez nich samych jako art-melancholy. Posiadającego koneksje z rockiem tradycyjnym, rockiem progresywnym i folk -elektro.

Formacja rozpoczynająca swoją działalność w 1989 roku jeszcze pod jednokadłubową nazwą BELTAINE jest laureatem wielu festiwali, m.in: Sandłicz 2004 w Sandomierzu i Smak 2004 w Myśliborzu, Morrock 2005 w Morągu. Zespół pisze również muzykę teatralną, jak i pod prezentacje. (np. Festiwal Eksperyment - Zbąszyń 2005, Prezentacja sponsorska dla Zachęty Narodowej Galerii Sztuki 2005. Ponadto „taperuje” pod kino nieme oraz stwarza improwizacje dla tła imprez artystycznych…” Lider zespołu Sebastian Madejski współpracuje bądź współpracował z wieloma znanymi muzykami: Władysławem Komendarkiem, Wojciechem Konikiewiczem, Indią Czajkowska (Tańce Snu), Robertem Jaworskim (Loopus Duo), Liz Katrin (Dama Kruk), Kabuko (Kabuko) czy Maciejem Korbą Cierlińskim…

Skład obecny:
SEBASTIAN MADEJSKI - ŚPIEW, CYMBAŁY, GITARA, CYTRA, TEKSTY
DANIEL PAULINEK – INSTR. KLAWISZOWE, ŚPIEW
KRZYSZTOF SŁABICKI - BAS
ŁUKASZ CIEPŁOWSKI - PERKUSJA

Dotychczasowa dyskografia BELTAINE:
„Beltaine 1993-1997”
„Koncert w Teatrze Małym. Warszawa 2000”
„Corpus Callorum” 2003
„Drzewo i Kamień” 2003
„Ocean i Niebo” 2003
„Kawalarze” 2004
"Claud. Cloud” 2004
„Mściwe Drzewostany” 2005
„Nie zamilkną dusze ani ćmy” 2006
„Widma na cytrach grają” 2007
„Dzierżawca Przykazań” 2008

Koncert BELTAINE IMPROVED w Ogrodzie Ząbkowska, ul.Ząbkowska 9, wstęp wolny

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!