Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
🌱 Zapraszamy na warsztaty rodzinne online, na których zagłębimy się w historię kulinariów! Kuchnia XVII wieku w Polsce była bardzo wyrazista, a my spróbujemy wspólnie rozszyfrować, co tworzyło ten niepowtarzalny smak.
🌱 Odbędziemy kulinarną podróż wokół Morza Śródziemnego, żeby zajrzeć do rzymskich receptur z czasów Cesarstwa. Dowiemy się, które ziele nazywano morską różą, a następnie poznamy ich zastosowanie w kuchni staropolskiej. Skupimy się na połączeniu ziół z warzywami i strączkami. Wspomnimy też o innych ciekawych zastosowaniach: np. w ogrodach barokowych w Wilanowie z rozmarynu wysadzano wzory w kształcie herbu Sobieskiego.
👉 Warsztaty poprowadzi na żywo Anastazja Bierzgalska.
👉 W zajęciach będzie można wziąć udział za pośrednictwem dowolnego urządzenia z dostępem do internetu.
📅 TERMIN: 18 września ⏳ godz. 12.00
😀 ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej lat 7
🏰 MIEJSCE: online, aplikacja MS Teams
🚪WSTĘP: wolny, nie jest wymagana rezerwacja