Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Spotkanie o kuchni szwedzkiej i premiera "Tradycji kulinarnych Szwecji"
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów, to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna, to niezwykle ciekawy temat.
Jak zatem smakuje Szwecja? O tym opowie Magdalena Tomaszewska-Bolałek - kulturoznawca i badaczka kulinariów zajmująca się antropologią i historią jedzenia, a także turystyką kulinarną. Autorka książek "Japońskie słodycze", "Tradycje kulinarne Korei", "Polish Culinary Paths", "Tradycje kulinarne Finlandii", "The Polish Table" oraz "Tradycji kulinarnych Szwecji". Kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.
Partnerami książki "Tradycje kulinarne Szwecji" są: Ambasada Szwecji, Arctic Paper, Electrolux, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego, Honorowy Konsulat Generalny Szwecji w Gdańsku, Max Burgers, Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku, Polsko-Szwedzka Izba Gospodarcza oraz Stena Line.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
wykładinne
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie