Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Uwaga: premiera! Anda Rottenberg w Big Book Cafe: „Kuchnia towarzyska i uczuciowa”

Uwaga: premiera! Anda Rottenberg w Big Book Cafe: „Kuchnia towarzyska i uczuciowa”
📅 Data: niedziela, 21 listopada 2021

⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Mokotów, Big Book Cafe, J.Dąbrowskiego 81 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


UWAGA: PREMIERA! „Kuchnia towarzyska i uczuciowa”
O kulinariach, sztuce i o towarzyskim gotowaniu z ANDĄ ROTTENBERG rozmawia GRZEGORZ GAUDEN.
Spotkanie z kuratorką, historyczką sztuki i autorką w Big Book Cafe
Partner wydarzenia: Wydawnictwo a5

Bądź z nami na miejscu w niedzielę, 21 listopada o 18.00!
Wydarzenie możesz też obejrzeć LIVE na Facebooku: link

„Kuchnia towarzyska i uczuciowa” to wyjątkowa książka w dorobku Andy Rottenberg. To dzieło z pogranicza kulinariów i sztuki. Książka o sztuce towarzyskiego gotowania.
Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprosiła przyjaciół do wspólnej, pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. Wzięli w niej udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Dzielą się z autorką sprawdzonymi przepisami, wziętymi prosto z ich życia. O swoich ulubionych potrawach mówią pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk, Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra, Joanna Rajkowska, politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot, Magdalena Środa oraz muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy, dziennikarze. W sumie ponad sto osób. Anda Rottenberg wprowadza nas w ten artystyczno-kulinarny świat i komentuje.
Z zawartych w książce przepisów i opowieści wynika, że od dawna już jesteśmy obeznani z kuchniami świata, niemniej jesteśmy bardzo przywiązani do tego, co gotowały nasze mamy i babcie. Nieobce nam krewetki, mule, avocado, ale bardzo lubimy też buraki i kapustę, kluski i pączki, pieczemy chleb i ciasta. To, co gotujemy, to efekt naszych podróży i bardzo silnych wpływów tradycji rodzinnych.
Książka zawiera przepisy dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, ale również bardzo proste przepisy na dania, z którymi każdy sobie poradzi.
Świetna książka zachęcająca do kulinarnej pomysłowości. Do czytania nie tylko w kuchni! Kulinarna podróż, która płynie zgodnie z rytmem pór roku. Tekst uzupełniają ilustracje według kolaży Alicji Białej.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Mokotów lub w kategoriach: spotkanie
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧