Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Zdrowe jedzenie – zdrowe dziecko. Spotkanie z dietetykiem klinicznym

Zdrowe jedzenie – zdrowe dziecko. Spotkanie z dietetykiem klinicznym

reklama
📅 Data: poniedziałek, 29 listopada 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Bemowo, Dwa Jelonki, ul. Powstańców Śląskich 44 (pokaż na mapie)
OptiTaxi
   udostępnij tweetnij wykop
„Zdrowe jedzenie – zdrowe dziecko”
Wstęp wolny. Ilość miejsc ograniczona, obowiązują zapisy >> link

Zajęcia przeznaczone dla rodziców i opiekunów dzieci, którzy są zainteresowani zdrowym odżywianiem się. Poprowadzi je dietetyk kliniczny, Marzena Zacharska. Zajęcia będą miały formę nauki przez zabawę, a ich uczestnicy nauczą się samodzielnie komponować jadłospis, skorzystają z porady dietetycznej, skonsultują swoje potrzeby żywieniowe w zależności od schorzeń, indywidualnego zapotrzebowania, wysiłku fizycznego, czy trybu życia.

W programie:
– jak zapewnić wszystkie zdrowe składniki pokarmowe mamie i dziecku,
– warsztat praktyczny: układanie jadłospisu, podział na trymestry – w którym trymestrze na co należy zwrócić uwagę, by dziecko zdrowo się rozwijało,
– jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw – praktyczne warsztaty, wspólne gotowanie: robimy razem szejki, szaszłyki,
– dla dzieci: kolorowanki ze zdrowym jedzeniem, omówienie wartości i „super mocy” owoców i warzyw

Od autorki: Jestem autorką książki „Chleb współczesny – chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie”. Posiadam wieloletnie doświadczenie w pracy z pacjentami, prowadzę szkolenia oraz zajęcia dopasowane do indywidualnych potrzeb. Specjalizuję się w takich dolegliwościach jak: zaburzenia odżywania, nadwaga i otyłość, choroby autoimmunologiczne (hashimoto, reumatoidalne zapalenie stawów (RZS), łuszczyca, insulinooporność), alergie i wiele innych. Pomagałam także przy opracowaniu książki z przepisami kulinarnymi dla diabetyków autorstwa Aleksandry Cichockiej (2013) „Praktyczny poradnik żywieniowy w profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo- naczyniowych”. Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na kierunku Technologia Żywności oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – wydziału Nauk o Żywności oraz wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. W roku 2009 ukończyłam podyplomowe studia Instytutu Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo Dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka. Od 2007 jestem roku członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Interesuję się również aromaterapią, hipnozą i szeroko rozumianym rozwojem osobistym. Do każdego podchodzę indywidualnie i oddaję Wam całe moje serce.

Projekt realizowany w ramach Budżetu Obywatelskiego.

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Posłuchaj na temat wybranych wydarzeń w weekend!
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
Postaw nam kawę