Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Lubisz indyjskie jedzenie ale nie wiesz co się za nim kryje?
Kardamon, szafran, imbir, chilli, kolendra, kumin – słyszałeś o tych przyprawach ale nie wiesz jak je zastosować ?
Zastanawiasz się co oni tam właściwie w tych Indiach jedzą ? Może wydaje Ci się, że wszystkie indyjskie potrawy wyglądają i smakują tak samo?
No i stawiasz sobie kluczowe pytanie: jedzą te krowy, czy nie?
Zapraszamy na kulinarny pokaz slajdów „Jak ugryźć Indie”
Agata Wójt – indolożka zakochana w Indiach od pierwszego wejrzenia. Indie fascynują ją swoją rozmaitością, także w kwestii kulinarnej. Na co dzień zajmuje się mehendi, indyjską sztuką zdobienia ciała henną jako Mehendi Masala. Organizuje indyjskie wieczory panieńskie, warsztaty oraz oczywiście gotuje indyjskie przysmaki.
Agata Jest wegetarianką, więc pokaz dotyczyć będzie potraw bezmięsnych. Na pokazie zobaczycie zdjęcia z różnych części Indii, m.in. z ostatniej podróży do Kaszmiru i Ladakhu w 2014 roku.
WSTĘP WOLNY! Zapraszamy!
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wola lub w kategoriach:
spotkaniewykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie