Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
W zaroślach | Roślinny nabiał - warsztaty kulinarne
Masło, jogurt, mleko, twarożek – wszystkie te rzeczy możesz przygotować z roślin. Przyjdź na warsztaty, sprawdź jak smakują i poznaj ekologiczne zamienniki produktów mlecznych. Alternatywna i zdrowa kuchnia w prostym wydaniu. Wszystkie produkty będą wegańskie (także bakterie do jogurtu).
Na warsztatach dowiecie się m.in. jak zdobyć bakterie do przetworów mlecznych (i próbować robić je samemu) i jak łatwo uzyskać serowy posmak potraw.
Przygotujemy:
1. napój z fasoli – imitujący mleko
2. jogurt na bazie napoju z fasoli (koniecznie zabierzcie ze sobą małe słoiki na "zaczyn”); spróbujemy kilku wersji smakowych (dodatki owocowe)
3. serek ala twarożek na słono z nerkowców
4. vegeparmezan
5. masło czosnkowe z fasoli
6. serek topiony z ziemniaków
✅ Kiedy: wtorek 30 sierpnia, godz. 18.00
✅ Gdzie: Dom Kultury Świt, sala nr 11/ ul. Wysockiego 11
✅ Obowiązują zapisy: mal@dkswit.com.pl
✅ Liczba miejsc ograniczona. Warsztaty są bezpłatne. Spotkanie dla młodzieży i dorosłych.
Warsztaty poprowadzi Kamil Orłowski. Jego specjalnością jest kuchnia roślinna, m.in. wegański nabiał, herbaty fermentowane i słodycze bez pieczenia.
Spotkanie jest częścią projektu „W zaroślach”, realizowanego ze środków Funduszu Edukacji Kulturalnej m.st. Warszawy.
Więcej informacji o projekcie: link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Targówek lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie