Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Spacer: Dzika kuchnia, czyli jak rozpoznać i przyrządzić dzikie rośliny jadalne
Obowiązują zapisy:
✅ link
✅ Informacje: 798 651 682
Zapraszamy na spacer po Zieleńcu Wielkopolskim na Ochocie "Dzika kuchnia, czyli jak rozpoznać i przyrządzić dzikie rośliny jadalne"
📍 24 września (wtorek), 17.30
📍 Miejsce spotkania: przy kładce pieszo - rowerowej nad Wawelską
Spacerując po lesie, łące, czy parku, wszędzie widzę... jedzenie!
Zapraszamy na spacer po okolicy, w czasie którego uczestniczki i uczestnicy dowiedzą się, jak rozpoznać jadalne rośliny nieuprawne, dlaczego są zdrowe i w jaki sposób można je przyrządzić.
Ważnym wątkiem jest bezpieczeństwo zbierania roślin w miastach i ten temat oczywiście również poruszymy.
Spacer poprowadzi Małgorzata Zawilska-Rospędek, inżynier środowiska, edukatorka, mama trojga dzieci. Na co dzień prowadzi bloga "Inżynier w zielonych okularach". Uwielbia tłumaczyć skomplikowane rzeczy prostymi słowami i inspirować innych do drobnych, ale skutecznych proekologicznych zmian.
-----
Projekt jest realizowany w ramach Funduszu Edukacji Ekologicznej we współpracy z Biurem Ochrony Powietrza i Polityki Klimatycznej Urzędu m.st. Warszawy i Staromiejskim Domem Kultury. Projekt jest zgodny z Zieloną wizja Warszawy.
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie