Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Spacer: Dzika kuchnia, czyli jak rozpoznać i przyrządzić dzikie rośliny jadalne

Spacer: Dzika kuchnia, czyli jak rozpoznać i przyrządzić dzikie rośliny jadalne
📅 Data: wtorek, 24 września 2024

⌚ Godzina rozpoczęcia: 17:30

📌 Miejsce: Warszawa - Ochota, Zieleniec Wielkopolski (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama
Obowiązują zapisy:
link
✅ Informacje: 798 651 682

Zapraszamy na spacer po Zieleńcu Wielkopolskim na Ochocie "Dzika kuchnia, czyli jak rozpoznać i przyrządzić dzikie rośliny jadalne"
📍 24 września (wtorek), 17.30
📍 Miejsce spotkania: przy kładce pieszo - rowerowej nad Wawelską

Spacerując po lesie, łące, czy parku, wszędzie widzę... jedzenie!
Zapraszamy na spacer po okolicy, w czasie którego uczestniczki i uczestnicy dowiedzą się, jak rozpoznać jadalne rośliny nieuprawne, dlaczego są zdrowe i w jaki sposób można je przyrządzić.
Ważnym wątkiem jest bezpieczeństwo zbierania roślin w miastach i ten temat oczywiście również poruszymy.
Spacer poprowadzi Małgorzata Zawilska-Rospędek, inżynier środowiska, edukatorka, mama trojga dzieci. Na co dzień prowadzi bloga "Inżynier w zielonych okularach". Uwielbia tłumaczyć skomplikowane rzeczy prostymi słowami i inspirować innych do drobnych, ale skutecznych proekologicznych zmian.

-----
Projekt jest realizowany w ramach Funduszu Edukacji Ekologicznej we współpracy z Biurem Ochrony Powietrza i Polityki Klimatycznej Urzędu m.st. Warszawy i Staromiejskim Domem Kultury. Projekt jest zgodny z Zieloną wizja Warszawy.
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📱 Kanał nadawczy 📱