Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Premiera książki Kuchnia dla zielonych - wieczór autorski z Pawłem Płaczkiem
Przed wami 100 przepisów, które zapraszają w kulinarną podróż przez różne techniki przygotowywania dań: od świeżych sałatek i miksowanych zup, przez pieczone zapiekanki, smażone przysmaki, aż po słodkie desery i przepisy „zero waste”. W tej książce znajdziecie coś smacznego i oryginalnego na różne okazje i pory roku, a każde danie pomoże wam celebrować jedzenie w wyjątkowy sposób.
Bezmięsny schabowy albo roślinny kurczak? O nie! Ta książka udowodni wam, że smaczna kuchnia wegetariańska może bazować na zdrowych, naturalnych składnikach, które nie próbują udawać czegoś, czym nie są.
Od fioletowych ziemniaków z maślanką po ratatouille „z odzysku”, od duszonej rzodkiewki z płatkami drożdżowymi po gofry z awokado i burratą, od rustykalnej tarty z figami i bryndzą po krem z kiszonej kapusty z pistacjami i pierogi z wędzonym serem.
Smacznego!
Paweł Płaczek
Rocznik ’83, dziennikarz, autor książek kulinarnych, w tym cyklu „Kuchnia Wyjątkowych Smaków”, który rozszedł się w ponad milionowym nakładzie. Twórca bloga kulinarnego takemycake.eu, który od ponad trzynastu lat inspiruje do eksperymentowania w kuchni.
Gotuje od dziecka. Jest zafascynowany twórczością Julii Child, Nigelli Lawson i Jamiego Olivera, którzy nauczyli go, że gotowanie to fascynująca przygoda i ogromna przyjemność.
Choć na co dzień mieszka w Warszawie, to wciąż czerpie najwięcej inspiracji z ukochanych miast: Paryża i Berlina. Uwielbia podróżować, a każda wyprawa jest dla niego pretekstem do smakowania świata i odkrywania nowych kulinarnych doświadczeń.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach:
spotkanieinne
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie