Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Współczesny Izrael od kuchni. Gil Hovav - spotkanie

Współczesny Izrael od kuchni. Gil Hovav - spotkanie
📅 Data: sobota, 05 marca 2016

⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, ul. Anielewicza 6 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Gil Hovav to jeden z najbardziej znanych dziennikarzy kulinarnych i osobowości telewizyjnych w Izraelu. Prawnuk Eliezera ben Jehudy, odnowiciela współczesnego języka hebrajskiego; wnuk Itamara Ben-Aviego, który zapoczątkował nowoczesne dziennikarstwo hebrajskie; syn Moszego i Drory Hovav, "członków założycieli" izraelskiego publicznego radia.

W Muzeum POLIN Gil opowie o dziejach współczesnego Izraela od kuchni. Jak w Jerozolimie początku lat ’60 przekonywało się dzieci do jedzenia warzyw? Dlaczego po zakończeniu oblężenia miasta w 1948 roku matka Gila niczego nie jadła? Izraelski dziennikarz przedstawi tworzenie się izraelskiej tożsamości poprzez pryzmat dziejów własnej rodziny, ale też historii izraelskiej kuchni.

wstęp wolny

Spotkanie w j. angielskim tłumaczone na j. polski.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: spotkanie
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
☕ Postaw kawę