Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Warsztaty 'Robimy ferment' w Pokoju na lato: Dzikie fermentacje - laktofermentacja z użyciem dzikich roślin jadalnych

Warsztaty 'Robimy ferment' w Pokoju na lato: Dzikie fermentacje - laktofermentacja z użyciem dzikich roślin jadalnych
📅 Data: sobota, 10 czerwca 2017

⌚ Godzina rozpoczęcia: 11:00

📌 Miejsce: Warszawa - Wola

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Natura natura natura!
Zapraszamy na kolejny naturalny cykl warsztatów. A w nim:

1) 10.06, sobota, 11:00
"Dzikie fermentacje - laktofermentacja z użyciem dzikich roślin jadalnych."

W czasie warsztatu do pracy zaprosimy dzikie drożdże i grzyby. To one przygotują dla nas kiszone pomidory i kapustę, a nawet kiszone cytryny! Całkiem bez przesady :) Kiszonkowe nastawy wzbogacimy o ciekawe przyprawy, które dodadzą charakteru z pozoru zwykłym produktom. Dowiemy się też, dlaczego warto fermentować, a także co zrobić, żeby wszystko się udało.

Uczestników prosimy o zabranie ze sobą średniej wielkości słoika.

2) 01.07, sobota, 13:00
"Scoby, czyli kultury startowe."

W czasie warsztatu porozmawiamy:
...o matce wszystkich matek ;) Czym jest Mycoderma aceti, jak się nią dobrze zajmować i jak zrobić ocet z jej pomocą.
...o ziarnach kefirowych i kefirze wodnym.
...o kombuczy, nie tylko z herbaty.
...o fermentacji za pomocą pleśni.

Uczestników prosimy o zabranie ze sobą średniej wielkości słoika.

3) 12.08, sobota, 13:00
"Fermenty dookoła świata - od salsy po krężałki."

Świat jest pełen fermentacyjnych niespodzianek. Czy wiecie, że produkty fermentowane są popluarne
w krajach arabckich, w Turcji, a nawet w Meksyku?
Co wybierasz? Meksykańskie aromatyczne tepache
i horchatę?
Ostrą, indyjską, kiszoną okrę i raity?
Arabski, fermentowany hummus i salgham?
Azjatycki ,domowy tempeh i kimchi?
A może filipińskie warzywa lub afrykańskie pap?

Mamy dobrą wiadomość! Nie musisz wybierać! Razem wyruszymy w kulinarno-fermentacyjną wycieczkę po tych wszystkich miejscach.

Uczestników prosimy o zabranie ze sobą średniej wielkości słoika.

---

Prowadzące: Mead Ladies, czyli Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, pasjonatki wszelakiej zieleniny - dzikich roślin leczniczych, ziół i grzybów. Autorki warsztatów zielarskich i kulinarnych.

Warsztaty są jak zawsze u nas BEZPŁATNE :) ale obowiązuje REJESTRACJA, liczba miejsc jest ograniczona.
Link do rejestracji znajdziesz na stronie wydarzenia (link poniżej).

Miejsce: Pokój na lato, Towarowa 25

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wola lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧