Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Dni Kuchni Żydów Włoskich w Warszawie

Dni Kuchni Żydów Włoskich w Warszawie
📅 Data rozpoczęcia: piątek, 16 lutego 2018

⌚ Godzina rozpoczęcia: 12:00

📅 Data zakończenia: niedziela, 18 lutego 2018

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, BESAMIN, Muzeum POLIN, ul. Anielewicza 6 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Już w ten piątek w warszawskiej Restauracji BESAMIM, znajdującej się w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, rozpocznie się wyjątkowy event kulinarny DNI KUCHNI ŻYDÓW WŁOSKICH. Wydarzenie, które przyciągnie koneserów dobrego jedzenia i pasjonatów kultury żydowskiej. Wszystko to za sprawą połączenia śródziemnomorskich smaków, aromatycznych przypraw i niezwykłego, muzealnego klimatu.

Szabatowe risotto, gnocchi, caponata sycylijska, wątróbka po wenecku, policzki wołowe, a na deser torta caprese, tiramisu, pizza di beride i frittole to tylko część listy specjałów serwowanych na DNIACH KUCHNI ZYDÓW WŁOSKICH W WARSZAWIE. Przewodnikiem po kuchni Żydów włoskich podczas degustacji będzie Bartek Kieżun – dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk, znany jako Krakowski Makaroniarz, autor książki „Italia do zjedzenia.
Przygotowane dania z pewnością rozgrzeją kubki smakowe przybyłych gości i przeniosą ich wprost do słonecznej Italii.
Jeśli jeszcze się wahacie to nie warto, bo ten weekend to będzie uczta nie tylko dla ciała, ale również dla ducha dzięki Polin Music Festiwal Roots'n'Fruits. Wystąpią m.in. Synfonia Varsovia, David Krakauer i Michael Guttman.

Wstęp do restauracji i na wydarzenie jest bezpłatny i nie wymaga zakupu biletu do muzeum. [od redakcji: za jedzenie raczej trzeba będzie zapłacić ;)]
Data: 16-18.02.2018
Adres: Restauracja BESAMIM, Anielewicza 6, Warszawa (Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN)

O BESAMIM
Restauracja znajduje się w nowoczesnym wnętrzu Muzeum Historii Żydów Polskich i oferuje przede wszystkim dania polskiej oraz izraelskiej kuchni żydowskiej. Przygotowywane potrawy powstają wyłącznie na bazie sezonowych składników wysokiej jakości, a atrakcyjna cena dań wynika z samoobsługowej formuły lokalu. Menu jest serwowane przez obsługę w formie bufetu, tak by każdy w wygodny sposób i bez skrępowania mógł wybrać jedzenie, na które ma ochotę. Przestrzeń restauracyjna znajduje się na poziomie 0, po wejściu do Muzeum wystarczy skręcić w prawo, przejść do końca obok przeszklonej ekspozycji synagogi z Gwoźdźca, a następnie skręcić w lewo. Jasna i przestronna sala jest doskonale widoczna z korytarza.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: spotkanie inne
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧