Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztaty kulinarne dla młodzieży z Tomkiem Zielke
Na warsztatach przedstawione będzie nowoczesne podejście do kulinariów łączące teorię z praktyką. Wspólne przygotowanie wegetariańskich burgerów z fasoli i pieczarek z domowymi piklami oraz selerową remuladą stanie się okazją do omówienia naukowych fundamentów gotowania. W przystępny i poparty praktyką sposób przedstawione zostaną procesy, takie jak emulgacja, koagulacja białek, osmoza, pasteryzacja, reakcje Maillarda, towarzyszące nam na co dzień w kuchni. Zapoznanie się z tą podstawową wiedzą pomoże w bezpiecznym i świadomym poruszaniu się po skomplikowanym i fascynującym świecie gotowania, a także będzie, miejmy nadzieję, bodźcem do samodzielnych poszukiwań.