Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Zapraszamy na kolejne spotkanie, z cyklu „Na grzyby czas!”! Pomożemy Wam odkryć wszystkie tajemnice grzybów, tym razem z Marcinem Kotowskim - etnomykologiem, oraz naszym wilanowskim mistrzem kuchni. Spotykamy się 26 października o godz. 11.30 w Villi Intracie, gdzie przyrządzimy dania według przepisów z pierwszych polskich książek kucharskich.
Warsztaty składają się z trzech części:
Zaczniemy od spotkania z Marcinem Kotowskim, etnomykologiem, który opowie o roli grzybów w kuchni dawnej. Następnie przejdziemy do części praktycznej w kuchni warsztatowej, gdzie przyrządzać będziemy dania: polewka grzybowa/jesiotr wędzony/raki, potrawa (comber z dzika) z młodymi grzybami świeżymi takoż/potaź dyniowy/brukselka/czosnek niedźwiedzi oraz bianka/konfekt pigwowy/maliny/jeżyny. Na koniec spróbujemy przygotowanych razem potraw, przy wspólnym stole.
Dodatkowe informacje:
Przewidywany czas warsztatów: 3 godziny. Zbiórka w Villi Intracie (ul. Stanisława Kostki Potockiego 23).
Wstęp: bezpłatny, nie obowiązuje rezerwacja; prosimy o pobranie bezpłatnej wejściówki (dostępne w kasie).
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wilanów lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie