Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Ostatnia Kuchnia dla Opornych przed wakacjami znów odbędzie się w trybie wirtualnego spotkania na żywo na FB Barbary >> link
Ciekawa sprawa, tym bardziej, że wino, które będzie tematem tego live, to rzecz intymna. Rozsiądźcie się zatem wygodnie w swoim domowym zaciszu, otwórzcie zmysły i dołączcie do spotkania z Patrycją z Wine Thinking oraz Krzyśkiem ze Zbawcy Win.
Prowadzący, na przykładzie czterech wybranych przez siebie butelek, pokażą jak degustować wino metodą trzech kroków. Przeprowadzą Was również przez ogólne informacje o szczepach i regionach. Podejmą temat food & wine pairingu, kwestie doboru kieliszków, które warto poznać szczególnie w czasach, kiedy nie możemy liczyć na pomoc naszego ulubionego sommeliera. Na koniec zrobią przegląd najbardziej aktualnych trendów winiarskich: od klasycznej czerwieni, przez wino naturalne, po niesforną pomarańczę.
Uwielbiasz wino, ale gdy czytasz etykietę, masz wrażenie, że to czarna magia?
Nasi goście odpowiedzą też na nurtujące Was pytania. Zapraszamy na degustację i lekcję online, podczas której będziemy mogli wspólnie odkryć najnowsze trendy w świecie win.
Świat wina przybliżać będą:
Patrycja z Wine Thinking – miłośniczka wina i pomysłodawczyni projektu Wine Thinking. Wiedzę o winach zaczęła pogłębiać we wrocławskiej Winotece. Na co dzień zajmuje się dziennikarstwem, a po godzinach prowadzi degustacje współpracując z kilkoma wrocławskimi wine barami.
Krzysztof Książek – manager, sommelier, a ostatnio chłopak od pakowania paczek w Zbawcach Win, który dba o zbawcową rodzinę. Niestrudzenie pomaga Wam w wyborze wina, prowadzi spotkania, uczy i pilnuje, żeby tutejsza selekcja win nigdy Wam się nie znudziła. Jeśli akurat nie ma go w Zbawcach, to pewnie szaleje na boisku do piłki ręcznej albo degustuje dla Was nowe butelki podczas spotkań z przyjaciółmi.
Więcej o cyklu:
Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć, dostarczanie nowej wiedzy o dobrych produktach i food marketingu, a także umiejętności z zakresu szeroko pojętych kulinariów. Działamy w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym!
Twórczynią cyklu jest Agnieszka Szydziak – animatorka kultury kulinarnej, dziennikarka, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław, prowadzi mikroagencję marketingową Still Hungry.
Partnerami cyklu Kuchnia dla opornych są: Targpiast – największy rynek rolno-spożywczy na Dolnym Śląsku, Czaisz? Czajownia Wrocław, Zbawcy Win – wine bar stawiający na winną edukację w niezobowiązującej atmosferze.
Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
spotkaniewykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie