Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Inauguracja Roku Akademickiego UTW w Sulejówku 2020/2021 | ON-LINE

Inauguracja Roku Akademickiego UTW w Sulejówku 2020/2021 | ON-LINE
📅 Data: sobota, 12 grudnia 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 15:00

📌 Miejsce: 💻 online (informacje dotyczące transmisji w opisie wydarzenia)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Uniwersytet Trzeciego Wieku w Sulejówku oraz Miejski Dom Kultury mają zaszczyt zaprosić mieszkańców Sulejówka i okolic na Uroczystą Inaugurację Roku Akademickiego 2020/2021.

W dniu 12 grudnia 2020 r. o godzinie 15:00 przeprowadzimy transmisję on-line z uroczystości.

Spotkanie będzie tłumaczone na Polski Język Migowy

Inauguracja UTW rozpocznie cykl wykładów pt.” Jak dbać o zdrowie, budować odporność i chronić siebie w czasie epidemii Covid-19 ?” organizowany przez Uniwersytet Trzeciego Wieku i MDK w Sulejówku, we współpracy z Narodowym Instytutem Zdrowia Publicznego – Państwowym Zakładem Higieny.


Tytuł pierwszego wykładu: Prawidłowe żywienie seniorów jako kluczowy element budowania odporności.

Wykład wygłosi mgr. inż. Joanna Jaczewska-Schuetz

Budowanie odporności jest procesem złożonym, wymagającym odpowiedniego postępowania na wielu płaszczyznach. Jednym z podstawowych czynników warunkujących odporność jest sposób żywienia. Co zatem jeść aby wzmocnić odporność? Jak się odżywiać w czasie pandemii koronawirusa? Na wykładzie omówione zostaną następujące zagadnienia: zasady prawidłowego żywienia Seniorów, praktyczne porady jak komponować posiłki a także jak budować odporność poprzez prawidłową dietę.

Autorki: dr Katarzyna Wolnicka oraz mgr. inż. Joanna Jaczewska-Schuetz

dr Katarzyna Wolnicka
Ekspert Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH, wieloletni pracownik Instytutu Żywności i Żywienia, Kierownik Projektu Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej, dietetyk. Autorka wielu publikacji i poradników dotyczących roli żywienia w etiopatogenezie i profilaktyce chorób dietozależnych. Zajmuje się m.in. opracowywaniem i upowszechnianiem zaleceń żywieniowych, koordynacją projektów badawczych i kampanii społecznych z zakresu edukacji żywieniowej, oceną stanu odżywienia i sposobu żywienia. Prowadzi również szkolenia dla dietetyków, intendentów, pacjentów, konsumentów z zakresu m.in. zasad prawidłowego żywienia a także obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie.

mgr. inż. Joanna Jaczewska-Schuetz
Specjalista d/s żywienia, dietetyk, konsultant merytoryczny z zakresu edukacji żywieniowej. Ekspert Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, wieloletni pracownik Instytutu Żywności i Żywienia (obecnie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny). Współrealizator działań w programach zwalczania nadwagi i otyłości oraz promowania nawyków prozdrowotnych. Autor publikacji naukowych i popularnonaukowych dotyczących profilaktyki chorób dietozależnych. Realizator wykładów i warsztatów popularyzujących zasady prawidłowego żywienia. Prowadzi szkolenia dla realizatorów żywienia zbiorowego w jednostkach systemu oświaty.

Bardzo prosimy o to, aby umożliwić naszym seniorom udział spotkaniu. Transmisja odbywać się będzie on-line za pośrednictwem strony Youtube.com (kanał MDK: link ). Pytania do wykładowcy będzie można zadawać w komentarzach.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach: spotkanie wykład inne
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧