Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Gnocchi z ricottą w sosie pomidorowym
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was gnocchi z ricottą w sosie pomidorowym😊.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę z gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki na 2 porcje:
- 250 g odcedzonej ricotty
- 1 jajko
- 150 g mąki
- sól i pieprz
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 300 g pulpy pomidorowej
- 1 mozzarella
- 40 g tartego sera Parmigiano Reggiano ChNP
- 50 g białego wytrawnego wina
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek extra vergine
- 1 mała cebula
- liście świeżej bazylii
Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 garnek o pojemności 3 l
- 1 patelnia o średnicy 24cm
- waga kuchenna
- 1 ostry nóż
- 1 tarka
- 1 drewniana łyżka
- 1 deska do krojenia
- 1 sitko
- 1 łyżka cedzakowa
- 1 duża miska do wymieszania wszystkich składników
- 1 stolnica
- 2 łyżki
- 2 widelce
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie