Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
KAZUYA KURAMOCHI - prezes Japan Food Consulting, szef kuchni Ambasady Holandii w Polsce. Jest kucharzem z ponad 20-letnim doświadczeniem. Na początku pracował we włoskiej, a następnie we francuskiej restauracji w Japonii. Następnie udał się do Francji i szlifował swoje umiejętności w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Pracował w wielu hotelach i jako szef kuchni ambasady Luksemburgu w Polsce. Obecnie mieszka w Polsce, jest szefem kuchni Ambasady Holandii i wspiera swoimi radami właścicieli restauracji, którzy pragną korzystać z jego wiedzy i doświadczenia
Ze względu na swoją wieloletnią obecność w Polsce, doskonale orientuje się jakiego rodzaju polskie składniki najlepiej sprawdzają się w kuchni japońskiej. Opowie o różnych potrawach regionalnych i sposobach przyprawiania potraw. Uczestnicy spotkania będą mogli dowiedzieć się też jaka jest tajemnica ugotowania dobrego ryżu oraz pod okiem mistrza samodzielnie przygotować potrawę.
Wydarzenie towarzyszy wystawie rzeźby Mirosława Bacy "Pospołu/In Cahoots" i jest częścią projektu III Japoniki na Mokotowie współfinansowanego przez Urząd Dzielnicy Mokotów.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Mokotów lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie