Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Kuchnia japońska - gotujemy

Kuchnia japońska - gotujemy
📅 Data: sobota, 20 listopada 2021

⌚ Godzina rozpoczęcia: 16:00

📌 Miejsce: Warszawa - Mokotów, Fundacja POMPKA, Ludwika Narbutta 46/48, lok. 51 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Kuchnia japońska. Gotujemy!
Kazuya Kuramochi

KAZUYA KURAMOCHI - prezes Japan Food Consulting, szef kuchni Ambasady Holandii w Polsce. Jest kucharzem z ponad 20-letnim doświadczeniem. Na początku pracował we włoskiej, a następnie we francuskiej restauracji w Japonii. Następnie udał się do Francji i szlifował swoje umiejętności w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Pracował w wielu hotelach i jako szef kuchni ambasady Luksemburgu w Polsce. Obecnie mieszka w Polsce, jest szefem kuchni Ambasady Holandii i wspiera swoimi radami właścicieli restauracji, którzy pragną korzystać z jego wiedzy i doświadczenia
Ze względu na swoją wieloletnią obecność w Polsce, doskonale orientuje się jakiego rodzaju polskie składniki najlepiej sprawdzają się w kuchni japońskiej. Opowie o różnych potrawach regionalnych i sposobach przyprawiania potraw. Uczestnicy spotkania będą mogli dowiedzieć się też jaka jest tajemnica ugotowania dobrego ryżu oraz pod okiem mistrza samodzielnie przygotować potrawę.

Wstęp wolny. Ilość miejsc ograniczona.
Zgłoszenia: azdrojewska@publink.com.pl

Wydarzenie towarzyszy wystawie rzeźby Mirosława Bacy "Pospołu/In Cahoots" i jest częścią projektu III Japoniki na Mokotowie współfinansowanego przez Urząd Dzielnicy Mokotów.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Mokotów lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📱 Kanał nadawczy 📱