Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Majonez z ozora | Kuchnia dwudziestolecia międzywojennego
🎬 Zapraszamy na pokaz kulinarny online! Tym razem za tło historyczne posłużą nam czasy międzywojnia. Kuchnia polska tamtego okresu była niezwykle barwną mozaiką różnych kultur. Sięgając po międzywojenne przepisy możemy przygotować istną ucztę, będącą popisem kulinarnych umiejętności!
Naszymi przewodnikami po kuchni dwudziestolecia międzywojennego będą:
👨🍳 Norbert Sokołowski – sous-chef Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
👩🎨 Krzysztofa Karpińska-Wódz – edukatorka kulinarna Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
📖 Podczas streamingu przygotujemy majonez z ozora – na wskroś oryginalny sposób zaserwowania ozora wołowego. Majonezy z ryb i mięsa były popularnymi przekąskami, podawanymi często w eleganckiej formie, jako wykwintne danie na przyjęciach. Pokażemy jak samodzielnie przygotować majonez i zrobimy sosy na jego bazie: "Ravigotte" oraz tatarski.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie