Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Kalendarz przetworów - jak zapakować lato do słoika?

Kalendarz przetworów - jak zapakować lato do słoika?
📅 Data: sobota, 30 lipca 2022

⌚ Godzina rozpoczęcia: 16:00

📌 Miejsce: Warszawa - Wola, Pokój na lato, Grzybowska 79 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Kalendarz przetworów - jak zapakować lato do słoika? 🍅
🍏 Dlaczego warto robić przetwory?
🍒 Owocowo-jarzynowe przetwórstwo bez resztek i śmieci (less waste)
🍓 Mrożenie czy wekowanie? Pasteryzacja czy tyndalizacja? Czyli o tym, jak bezpiecznie przechowywać przetwory
🥒 Teoria i praktyka - każdy z uczestników zrobi po dwa rodzaje domowego zakwasu.

Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak, znana jako Jarzynova. W kuchni ceni sobie proste, jakościowe składniki, nieprzekombinowane techniki, pomysłowe połączenia i spontaniczność, jaką gwarantuje sezonowe gotowanie. Gotuje prawie codziennie – ćwiczy kulinarną wyobraźnię, szlifuje fach i realizuje naturalną potrzebę tworzenia. Oddajemy jej głos! - "Na moim talerzu znajdzie się miejsce na zwykłe leniwe kluski z palonym masłem i na fikuśną sałatkę z arbuzem i kiszoną cytryną. Lubię zapach prażonych ziaren kolendry, aromat kwiatów kopru w sałatce z pomidorami i smak zakwasu z czarną porzeczką. W lodówce mam zawsze porządek oraz masło, dukkah, piklowaną cebulę i słoik kiszonych cytryn. W międzyczasie fotografuję kuchenne kadry. Fotografia kulinarna uczy mnie zauważania naturalnego piękna w codzienności." 😍

📍 Wstęp na warsztaty jest wolny! Na zajęcia obowiązuje rejestracja, która rusza 28 lipca, w czwartek o godzinie 12:00. Zapisy >> link

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wola lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧