Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
🔸Zapraszamy na warsztaty rodzinne online, na których zagłębimy się w historię kulinariów! Kuchnia XVII wieku w Polsce była bardzo wyrazista, a my spróbujemy wspólnie rozszyfrować, co tworzyło ten niepowtarzalny smak.
🔸 W kwietniu przyjrzymy się przyprawom, których nie może zabraknąć przy przygotowaniu wywarów. Opowiemy, jak zdobyć laur zwycięstwa za aromatyczny „bulion antiksorbutyczny” oraz o bogatych w smaki i aromaty owocach korzennika lekarskiego. Sięgniemy również po przyrodnicze źródła z XVII i XVIII wieku, dzięki którym możemy pełniej zrozumieć świat staropolskiej kuchni.
👉 Warsztaty poprowadzi na żywo Joanna Jaroć.
👉 W zajęciach będzie można wziąć udział za pośrednictwem dowolnego urządzenia z dostępem do internetu.
📅 TERMIN: 24 kwietnia ⏳ godz. 12.00
😀 ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej lat 7
🏰 MIEJSCE: online, aplikacja MS Teams
🚪WSTĘP: wolny, nie jest wymagana rezerwacja