
Data: sobota,
24 kwietnia 2021

Godzina rozpoczęcia: 12:00

Miejsce:
💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
🔸Zapraszamy na warsztaty rodzinne online, na których zagłębimy się w historię kulinariów! Kuchnia XVII wieku w Polsce była bardzo wyrazista, a my spróbujemy wspólnie rozszyfrować, co tworzyło ten niepowtarzalny smak.
🔸 W kwietniu przyjrzymy się przyprawom, których nie może zabraknąć przy przygotowaniu wywarów. Opowiemy, jak zdobyć laur zwycięstwa za aromatyczny „bulion antiksorbutyczny” oraz o bogatych w smaki i aromaty owocach korzennika lekarskiego. Sięgniemy również po przyrodnicze źródła z XVII i XVIII wieku, dzięki którym możemy pełniej zrozumieć świat staropolskiej kuchni.
👉 Warsztaty poprowadzi na żywo Joanna Jaroć.
👉 W zajęciach będzie można wziąć udział za pośrednictwem dowolnego urządzenia z dostępem do internetu.
📅 TERMIN: 24 kwietnia ⏳ godz. 12.00
😀 ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej lat 7
🏰 MIEJSCE: online, aplikacja MS Teams
🚪WSTĘP: wolny, nie jest wymagana rezerwacja
👉SPOTKANIE ONLINE >>
link
[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]